BAşKAN ERDOğAN: ENFLASYON DüşECEK, KALıCı REFAH SAğLANACAK

Seçimlerin geride kaldığını ve ekonomiye odaklanacaklarını belirten Başkan Erdoğan, Günü kurtarmanın değil, 85 milyon vatandaşımızın istikbalini yükseltmenin gayreti içindeyiz dedi.

Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde MÜSİAD Yönetim Kurulu'nu kabul eden Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 'Rekabet dozu yüksek geçen seçim maratonu, milletimizi, ekonomimizi ve iş dünyamızı yormuştur' dedi. Odak noktalarının enflasyon olduğunu belirten Erdoğan şöyle devam etti; 'Son bir yılda, ülkemiz ekonomisini zorlayan üst üste 3 seçim yaşadık. 1 Nisan sabahı itibarıyla seçim gündemini tamamen geride bırakmış olduk. Türkiye'nin önünde 4 yıllık hazine değerinde seçimsiz bir süre var. 85 milyon olarak bu dönemi çok iyi değerlendirmemiz, bize hiçbir faydası olmayan lüzumsuz tartışmalarla, gerilim siyasetiyle, popülist dayatmalarla heba etmememiz gerekiyor. 4 yıllık sürede inşallah ekonomideki sıkıntılarımızın çözümü başta olmak üzere, asıl gündemimize odaklanabileceğiz.'

'POPÜLİZM YAPMAYACAĞIZ'

'Yol haritamız olan orta vadeli programı ve 12. kalkınma planı; üretim, istihdam, ihracat, kaliteli ve sürdürülebilir büyüme hedefimize sıkı sıkıya bağlıyız. Günü kurtarmanın değil emanetini taşıdığımız 85 milyon vatandaşımızın istikbalini sağlam temeller üzerinde yükseltmenin gayreti içindeyiz. Yol haritamızdan taviz vermeden önceliğimiz olan enflasyonu düşürmeye yönelik kararlı adımlar atıyoruz. İhracattaki artışın ve cari açıktaki iyileşmenin devam ettiğini görüyoruz. Enflasyonda da yılın ikinci yarısından itibaren daha umut verici rakamları göreceğiz. Hayat pahalılığı meselesini, popülist politikalarla sorunu bir süre daha ötelemek yerine enflasyonu düşürüp kalıcı refah artışı sağlayarak çözüme kavuşturacağız.' Başkan Erdoğan 34 yıldır beraber yol yürüdüklerini de hatırlatarak, 'MÜSİAD'ın, ekonomi programımızı sahiplenerek bizlere destek vermeyi sürdürmesini bekliyorum. Sizlerden, milletimizin 'Kızılelma'sı olan Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun inşasına tüm imkanlarınızla katkı sağlamanızı istiyorum' diyerek sözlerini tamamladı.

2024-05-04T05:21:09Z dg43tfdfdgfd