HANNOVER'IN GöZDESI OLDUK

Dünyanın en büyük makine fuarına Türkiye 153 firma ile çıkarma yaptı. Fuara 60 ülkeden katılımcı iştirak ederken Türkiye, Almanya ve Çin'den sonra fuarın üçüncü büyük katılımcısı oldu.

Dünyanın en büyük makine ve elektrik mühendisliği fuarı olan Hannover Messe kapılarını dün açtı. Cuma gününe kadar yaklaşık 4 bin katılımcı, yeniliklerini ve ürünlerini sergileyecek.

60 ÜLKE KATILIYOR

Fuara 60 ülkeden katılımcı iştirak ederken Türkiye fuarın üçüncü büyük katılımcı ülkesi oldu. İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye'nin sanayide elde ettiği başarının uluslararası fuarlara da yansıdığına işaret ederek, İTO'nun 32 yıldır Türkiye mili katılımını yaptığı fuara Türkiye'den 153 şirketin katıldığını söyledi.

Türk şirketlerin, Hannover Sanayi Fuarı'nda ev sahibi Almanya ve Çin'den sonra üçüncü sırada yer aldığını dile getiren Avdagiç, 'Bu gurur verici. Hannover Messe 2024 Türkiye milli katılım organizasyonu 5 ayrı salonda yaklaşık 2 bin metrekarelik alanda toplam 80 katılımcı firma ile gerçekleştiriliyor. Fuara 73 Türk firması ise bireysel stantlarıyla katılıyor' diye konuştu. Fuar bu yıl yapay zeka, iklim dostu üretim, ve bir enerji kaynağı olarak hidrojen konularına odaklanıyor.

2024-04-23T05:04:07Z dg43tfdfdgfd