ORMAN IçIN SEFERBERLIK

Orman yangınlarını önlemek için Türkiye genelinde Orman Benim kampanyası düzenlendi. 81 ilde kamu çalışanları ve öğrenciler ağaç budaklarını, yanıcı maddeleri ve çöpleri topladı. Orman Bakanlığı ekipleri ise alt dal budaması yaptı.

Orman yangınlarının çıkmasını önleyici bilincin oluşması amacıyla Türkiye genelinde 'Orman Benim' etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında birçok kamu kurumu çalışanı ve lise öğrencileri, ağaç budaklarını, yanıcı maddeleri ve çöpleri topladı. Orman bakanlığı ekipleri ise alt dal budaması yaptı.

ORMAN RİSK ALTINDA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da bakanlığı tarafından düzenlenen kampanyaya Muğla'da katıldı. Ula ilçesi Gülağzı mevkiinde düzenlenen programda konuşan Yumaklı 'Türkiye, iklim değişikliğinden kaynaklı orman yangınlarının riski ve tehdidi altında. Bizler alınacak önlemlerle hangi sebeple olursa olsun bu yangınların oluşmasını engelleyecek kabiliyete sahibiz' dedi.

ATIK, YANGIN SEBEBİ

Orman yangınlarıyla mücadeleyi 7'den 70'e tüm vatandaşların adeta bir milli mücadele ruhuyla gerçekleştirmeye başladığını dile getiren Bakan Yumaklı, orman yangınlarıyla ilgili toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi faaliyetlerinin devam ettiğini belirtti. Yumaklı, 'Her 10 orman yangınından 9'u insan kaynaklıdır. Ormana atılan atıklar maalesef bu yangınların büyümesi ve ilerlemesine en büyük sebep. Bunun için ormanlarımızın temiz tutulması hayati öneme haiz' diye konuştu.

KEKİLİ'DEN ÖZEL KLİP

Etkinliğe katılan sanatçı Murat Kekilli de 'Anadolu Benim' şarkısını 'Orman Benim' şarkısına dönüştürdüğünü ve bundan da büyük keyif aldığını ifade etti. Daha sonra alandaki dev ekranda şarkı çalınarak klibin gösterimi yapıldı. Yumaklı ve beraberindekiler daha sonra ormanlık alana girerek burada karayolundan ormana atılan çöpleri temizledi.

İSTANBUL

KÜTAHYA

MUĞLA

SAMSUN

2024-05-04T05:21:13Z dg43tfdfdgfd