TüRKIYE ILE SOMALI ARASıNDA ANLAşMA IMZALANMışTı... SONDAJ çALışMALARA 2025'TE BAşLıYOR!

Türkiye ile Somali arasında imzalan anlaşmalar kapsamında, Somali kıyılarında petrol sondaj çalışmalarına 2025 yılında başlanılacak. Somali Petrol ve Maden Kaynakları Bakanlığı Genel Müdürü Mohamed Hashi Abdi, derin denizde petrol sondaj operasyonu planına ilişkin çıkan iddialara cevap vererek, 'Sondaj çalışmaları Türkiye ile vardığımız anlaşmanın bir parçasıdır. Barawe ve Hobbio ilçelerine bakan kıyılarda sismik çalışmalara ve sondajlara başlayacaklar.' ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Somali arasında imzalanan kara ve açık deniz bloklarında petrol ve doğalgaz alanında ikili işbirliğini geliştirmek üzere bir hükümetlerarası anlaşma ve mutabakat zaptı imzalandı.

Geçtiğimiz ay Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Somali Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Abdirizak Omar Mohamed bir araya gelmişti.

Söz konusu anlaşmaya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Bakan Bayraltar, şu ifadeleri kullandı:

'Somali Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Sayın Abdirizak Omar Mohamed ile Somali'nin kara ve açık deniz bloklarında petrol ve doğal gaz alanında iş birliğimizi geliştirmek üzere bir hükümetlerarası anlaşma ve mutabakat zaptı imzaladık.

Bu anlaşma ile Somali'nin sahip olduğu kaynakları Somali halkına kazandırmak üzere ortak faaliyetler gerçekleştireceğiz. Türkiye'nin Afrika Boynuzu'ndaki varlığını enerji alanındaki yeni iş birlikleri ile güçlendirmeyi hedefliyoruz.'

SONDAJ ÇALIŞMALARI 2025'TE BAŞLIYOR!

aksam.com.tr'nin The East African'dan çevirdiği habere göre, Türkiye 2025'ten itibaren Somali kıyılarında petrol sondajına başlayacak.

BBC Somali'ye açıklamalarda bulunan Somali Petrol ve Maden Kaynakları Bakanlığı Genel Müdürü Mohamed Hashi Abdi, sondaj çalışmalarının 2025 itibariyle başlayacağını açıkladı.

Söz konusu iddialara ilişkin konuşan Abdi, şu ifadeleri kullandı:

'Doğrudur ve Türkiye ile vardığımız anlaşmanın bir parçasıdır. Barawe ve Hobbio ilçelerine bakan kıyılarda sismik çalışmalara ve sondajlara başlayacaklar.'

Yetkililer, petrol ürünlerinin araştırılması ve işletilmesinde iki ülke arasındaki işbirliğine yardımcı olacağını vurguladı.

TÜRKİYE AFRİKA'DA SÖZ SAHİBİ OLDU!

Attığı adımlar ve yapılan anlaşmalarla 'Afrika Boynuzu'nda varlığını güçlendirmeye çalışan Türkiye, bölgenin kalkınması için de çabalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda konuşan Bakan Bayraktar, 'Bu anlaşmayla Somali'nin kaynaklarını Somali halkına ulaştırmak için ortak faaliyetler yürüteceğiz' ifadelerini kullanmıştı.

2024-04-23T12:15:18Z dg43tfdfdgfd