VIZEDEN KORKAN BALKANLARA GIDIYOR

Türk vatandaşlarının Avrupa ülkelerine vize alırken yaşadığı problemler gerek iş dünyasını, gerek öğrencileri gerekse turistik ziyaret için Schengen vizesine başvuranları olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Avrupa tarafından Türk vatandaşlarına özel olumsuz bir tavır olmadığına yönelik açıklamalar yapılsa da hem iş dünyasından temsilciler hem de turizmciler çoğu vatandaşın vize mağduru olduğunu bildiriyor.

Vize alamayan vatandaşların tepkisini kendilerine gösterdiğini belirten Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, “Maalesef burada olumsuz bir durum var. Çoğu vatandaşımız tur ya da tatil satın alırken sigorta paketi yaptırmıyor. Daha sonra vize alamadıkları için paraları da yanmış oluyor. Böyle durumlarda tepkilerini bize gösteriyorlar ama bizim de pek bir aksiyon alma durumumuz olmuyor” dedi.

BUDVA TERCİHİ

Yaşanan olumsuzlukların Türk vatandaşlarını vize istemeyen ülkelere yönelttiğini anlatan Ali Onaran, “Vizesiz ülkelerin satışlarımızdaki payı yüzde 12’den yüzde 30’a çıktı. Özellikle Balkan ülkelerine olan talep son yıllarda çok artıyordu ama bunun üzerine bir de vize alamayanların ilgisini eklemek gerekiyor. Mısır ve Balkan turları artık ilk seçenek gibi. En sık tercih edilen destinasyonlardan biri de bugünlerde Budva” ifadelerini kullandı.

 

2023-06-10T04:04:57Z dg43tfdfdgfd