YERLI OTEL ZINCIRI FILDIşI'NE AçıLıYOR

Elite World Hotels Resorts, Batı Afrika'daki ilk Türk turizm yatırımını hayata geçiriyor. 300 odalı otel, 60 milyon euro yatırımla Fildişi Sahili'nde açılacak.

Türkiye'nin önemli turizm gruplarından Elite World Hotels amp; Resorts, başarısını yurtdışına taşımaya hazırlanıyor. Grup, Batı Afrika'nın istikrarlı ülkelerinden Fildişi Sahili Cumhuriyeti'nde 100 dönüm arazi üzerinde 300 odalı devasa bir otel açıyor.

60 MİLYON EURO YATIRIM

Afrikalı bir yatırımcı tarafından 60 milyon euro yatırımla hayata geçirilecek tesisin işletmesini Elite World zincirinin lüks kategorideki markası Elite World Grand üstlenecek. Elite World Hotel amp; Resort Yönetim Kurulu Başkanı Emel Elik Bezaroğlu, başkent Yamoussoukro'da yapılacak tesisin grubun yurtdışındaki ilk franchise yatırımı olmanın yanı sıra Batı Afrika'daki ilk Türk turizm yatırımı olacağını söyledi. Otelin inşaatı ve mimarı projelerinde Türk şirketlerinin de yer alacağını ifade eden Elite World Hotels amp; Resorts CEO'su Orkun Petekçi ise 'İçinde kongre merkezi, casino, toplantı salonları, açık ve kapalı havuzlarla şehrin en büyük kapasitedeki oteli olacak otelin inşaatı 6 ay içinde başlayacak. Tesis 2026 Haziran ayında açılacak. 450 kişiye istihdam sağlayacak otelin yönetim kademesinde Türkler de olacak' dedi. Orkun Petekçi 2030 yılına kadar 50 otele ulaşma hedefiyle ilerleyen Elite World Grubu'nun yurtdışı açılımının Almanya, Hollanda ve İtalya başta olmak üzere Avrupa'daki diğer ülkelerde devam edeceğini sözlerine ekledi.

Emel Elik Bezaroğlu, Orkun Petekçi

VAN KAHVALTISINI DÜNYAYA AÇACAK

'Dünden bugüne iz bırakan lezzetler: Van Kahvaltısı' projesini yurtdışına da taşıyacakları bilgisini veren Bezaroğlu, 'Böylece geleneksel Van kahvaltısını dünyaya sevdireceğiz' dedi.

2024-04-29T05:26:26Z dg43tfdfdgfd