HATAY HAVALIMANı NORMALE DöNüYOR

Hatay Havalimanı'nda gidiş-dönüş uçak seferlerinin yarın başlayacağını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yeni pist 2026'da dedi.

Depremde büyük yara alan ve kullanılamaz hale gelen Hatay Havalimanı'nında hayat normale dönüyor. Hatay Havalimanı'nın mevcut pistin çalışmalarını tamamladıklarını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Hatay Havalimanı'nda gidiş-dönüş uçak seferleri 29 Mart Cuma günü (yarın) başlıyor.

DEPREM KONUTLARINA YOL

Türk Havayolları bilet satışlarını başlattı' dedi. Yeni pistin de 2026'da açılacağını belirten Uraloğlu, 'Depremlere dayanıklı hale getirilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar 2026 yılının başında tamamlanacak. Benzer depremler yaşanması halinde dahi altyapı hasar görmeyecek şekilde yapılıyor' diye konuştu. Hatay'ı tüm komşularına otoyolu ve demiryolu ile bağlayacak çalışmaları da başlattıklarını belirten Uraloğlu, Hatay'ın bölünmüş yol uzunluğunun 503 kilometreye ulaştığını söyledi. Uraloğlu, 'Dörtyol-Hassa Arası Otoyol Ve Demiryolu Tüneli projesi ihalesini geçtiğimiz ocak ayı içerisinde gerçekleştirdik. Amanos Dağları'nın altında 20 kilometre uzunluğunda demiryolu ve 55 kilometre bağlantısı ile 2 adet 20'şer kilometrelik otoyol tüneli inşa edeceğiz. İskenderun-Topboğazı Otoyolu ve Antakya Bağlantı Yol ihalesini de 11 Mart'ta gerçekleştirdik. Dün (önceki gün) de sözleşmesini imzaladık. Artık yapımına başlıyoruz' dedi. İskenderun OSB'nin demiryolu hattına bağlanacağını belirten Uraloğlu, Hatay deprem konutları ve yeni yerleşim yerlerinin de ulaşımını sağlayacak 76 kilometrelik bağlantı yolunun da yapımına devam ettiklerini söyledi.

Abdulkadir Uraloğlu ve beraberindeki heyet, onardıkları Hatay Havalimanı'nın mevcut pistinde açıklamalarda bulunarak, uçuşların yarın başlayacağını söyledi.

2024-03-28T05:23:35Z dg43tfdfdgfd